Contentmarketing draait om meer dan tekst. Visuele content helpt bij het trekken van de aandacht van je doelgroep en is de beste manier om emotie over te brengen. Animaties zijn daarbij een hele goede manier om zowel inhoudelijke kennis als gevoel te communiceren. Je verhaal vertellen met een animatie: contentmarketing die perfect werkt op social media.

Wat is contentmarketing? Het inzetten van jouw kennis om te werken aan je autoriteit, je geloofwaardigheid en je naamsbekendheid. Je deelt je kennis en je visie om te laten zien dat je een expert bent in je vakgebied en om te zorgen dat klanten jou vragen om ze met hun uitdagingen te helpen. Je wilt dus uitleggen wat je doet, maar ook visueel laten zien waar je voor staat. Een animatie is daarvoor het juiste gereedschap.

Omdat het werkt

Als het om het delen van kennis gaat, dan denken we al gauw aan tekst: blogs, whitepapers, case studies… Ook op sociale media is het heel makkelijk om teksten te plaatsen. Vaak wordt de kracht van visuele contentmarketing vergeten. Wij mensen verwerken visuele informatie echter vele malen sneller dan tekst. Visuele contentmarketing roept ook makkelijker emotie op. En emotie is wat mensen aanzet tot actie. We gebruiken animaties in contentmarketing dus niet omdat het leuk of trendy is. We doen het omdat het werkt.

Animatie-contentmarketing: zorg dat klanten je begrijpen

In contentmarketing kun je animaties inzetten om een nieuw product te introduceren, als instructie of how-to video of om je eigen medewerkers enthousiast te maken. Want ook voor interne communicatie is een animatie vaak heel geschikt. Een animatie die uitlegt hoe iets werkt noemen we ook wel een explanimation. Explanimations, of 'uitleganimaties', zijn populair bij bedrijven die online over een complex onderwerp willen communiceren. Een animatie brengt veel informatie over in weinig tijd. En als je doelgroep je product beter begrijpt, zal het ook beter verkopen. Een animatie helpt dus de conversie van je contentmarketing te verhogen.

Animatie in contentmarketing: onmisbaar voor social media

Wij helpen onze klanten, vaak bedrijven die over heel veel inhoudelijke kennis beschikken, met het vinden en vertellen van hun verhaal. Daarvoor maken we een contentstrategie en gaan we op zoek naar een redactieformule die past bij de doelgroep en de bedrijfsdoelstellingen. Visuele content als afbeeldingen, foto's, video's, animaties en infographics verrijken het verhaal en voegen ook een emotionele dimensie toe. Maar animaties in contentmarketing zijn veel meer dan een aanvulling op je teksten. Op Facebook en andere sociale media is het visuele aspect de doorslaggevende factor voor het succes van een campagne. Scrolt de gebruiker je achteloos voorbij of klikt hij en gaat hij een relatie aan met jouw merk? Een goede animatie maakt daarin het verschil.

Visuele storytelling is onze specialiteit

Bij Reputations hebben we een eigen studio en ervaren specialisten op het gebied van animatie, video en grafisch ontwerp. We kunnen je dus helpen bij het het implementeren en uitvoeren van je visuele contentmarketingstrategie. Wij hebben veel ervaring met de uitvoering van contentmarketing binnen allerlei verschillende organisaties. We zorgen dat je visuele contentmachine blijft draaien.

Visuele contentmarketing uitbesteden

Reputations verzorgt volledige of gedeeltelijke outsourcing van contentcreatie, socialmediamanagement en marketingcampagnes. Met professionals die jouw organisatie en producten net zo goed kennen als je eigen mensen. En met de zekerheid van continuïteit en kwaliteit. Ook bieden we interim professionals voor tijdelijke opdrachten. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden voor jouw organisatie.

Wij maken content & campagnes onder meer voor:

Wil je weten of Reputations ook jou kan helpen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we de mogelijkheden voor je op een rijtje zetten.

© 2019 Reputations Content & Campagnes BV