Animatiefilmpje laten maken?

De verbinding van een goed script en heldere beeldtaal

Een animatiefilmpje is een ideale manier om een complexe boodschap in het kort goed uit te leggen. De kunst is om een omvangrijk, ingewikkeld verhaal te vertalen naar de essentie. En dit dan over te zetten in begrijpelijke zinnen voor de voice-over en heldere beeldtaal voor de visuele ondersteuning.

Explanimation met een doordachte synopsis, script en storyboard

Filmen is schrijven. Ook een animatiefilmpje, ook wel explanimation genoemd, begint met een blanco vel papier. Op basis van je briefing schrijft een van onze scenaristen een synopsis. Dat is een schematische opbouw waarin we een zogenoemd narratief uitwerken in verschillende scenes en suggesties aangeven voor de verbeelding van het verhaal.De crux is dat de voice-over niet alles hoeft te zeggen wat de kijker ook ziet. Het gaat om een dynamische afwisseling van tekst en beelden die elkaar ondersteunen. Hierdoor krijgt het filmpje een lekker tempo. Een vaak gemaakte fout is dat de voice-over tekst veel te lang is, waardoor het filmpje statisch wordt.Na jouw akkoord op de synopsis werken we het verder uit in een definitief script en een storyboard, waarin je al een goede indruk krijgt hoe het filmpje er uit komt te zien.

Animaties voor strategie of uitleg van complexe processen

Bij Reputations zijn we specialist in de productie van animaties met een complexe boodschap. Of het nu gaat om een nieuwe organisatiestrategie, de uitleg van een complex proces of een instructiefilm; wij vertalen het naar een begrijpelijk filmpje. 

Korte animaties laten maken voor social media 

Daarnaast maken we ook korte animaties voor (sponsored) gebruik op social media. Deze hebben een hoge attentiewaarde en zijn zeer geschikt voor wervings- en promotiecampagnes.

Verschillende stijlen voor animaties en videofilmpjes

De graphic motion artists van Reputations kunnen je verhaal uitwerken in verschillende stijlen. We brengen de explanimation tot leven in 2D-stijlen met characters of in de vorm van 'uit de hand' geschetste, cartooneske filmpjes. Ook een mix van animatie met video of zelfs 3D-producties zijn mogelijk.

Wij maken content & campagnes onder meer voor:

Wil je weten of Reputations ook jou kan helpen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we de mogelijkheden voor je op een rijtje zetten.

© 2020 Reputations Content & Campagnes BV