Woordvoerder op afroep

De standby formule voor mediarelaties van Reputations

Veel organisaties hebben te weinig contacten met de media om een ervaren fulltime mediawoordvoerder in vaste dienst te hebben. Hoe zorg je ervoor dat je toch goed bent voorbereid als dit wel gebeurt en jouw bedrijf opeens in het brandpunt van de belangstelling staat? Met onze standby formule voor mediarelaties beschik je op afroep over een ervaren woordvoerder die de organisatie, de organisatiestrategie en de issues die er spelen goed kent.

Professionele mediawoordvoering op afroep is een oplossing voor:

  • Organisaties met een laag mediaprofiel, maar voor wie ongewenste of incorrecte berichtgeving hoge impact kan hebben op de reputatie en bedrijfsvoering.
  • Organisaties die in geval van een incident of een crisis snel moeten kunnen handelen, hun verhaal altijd op orde moeten hebben en daarbij moeten kunnen terugvallen op hooggekwalificeerde professionals.
  • Organisaties die beschikken over een eigen afdeling communicatie waar het specialisme mediarelaties en woordvoering nog onvoldoende ontwikkeld is.
  • Topmanagers en bestuurders voor wie het geven van interviews geen dagelijks werk is, maar die zich, als dat toch aan de orde is, goed willen voorbereiden onder begeleiding van een ervaren woordvoerder en mediacoach.

Werkwijze in essentie: issuesmanagement en helder protocol

De standby formule is vormgegeven als een abonnement waarin essentiële kennis van de organisatie wordt geborgd door issuemanagement. Maandelijks actualiseren we samen de position papers en message houses, zodat de woordvoerder(s) altijd beschikt over actuele kennis. Bij persvragen werken we volgens een vast protocol voor de beantwoording. Dit is maatwerk, vraag ons naar de mogelijkheden.

Ervaren woordvoerders voor grote bedrijven en in crisiscommunicatie

Onze woordvoerders hebben ruime ervaring als journalist bij dagbladen en omroepen, voordat zij werkten voor onder meer beursgenoteerde bedrijven en als woordvoerder in crisis-situaties.

Een aantal voorbeelden van organisaties die wij met de standby formule ondersteun(d)en:

woorvoerderschap profile

woorvoerderschap sandd

woorvoerderschap cision

woorvoerderschap usg

woorvoerderschap olympia

woorvoerderschap laurens

Wij maken content & campagnes onder meer voor:

Wil je weten of Reputations ook jou kan helpen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we de mogelijkheden voor je op een rijtje zetten.

© 2020 Reputations Content & Campagnes BV