Bij contentmarketing gebruik je de kennis van jouw interne experts voor het opbouwen van waardevolle klantrelaties. Maar wat is een 'waardevolle klantrelatie' voor jou? Op deze pagina vertellen we welke doelen contentmarketing voor jouw organisatie kan bereiken.

Contentmarketing is meer dan blogs, artikelen, video's, animaties, infographics en social media posts maken. Als je begint met contentmarketing, storytelling of bedrijfsjournalistiek heb je een doel voor ogen.

Doelen contentmarketing

Iedere organisatie is uniek en iedere organisatie heeft dus zijn eigen doelen bij contentmarketing. Maar er zijn een paar doelen die we steeds weer horen. We zetten ze voor je op een rij:

1. Meer leads, meer omzet

Door contentmarketing te combineren met marketing automation bouw je profielen op van de mensen die jouw content bekijken. Door deze mensen te volgen en steeds van relevante content te voorzien bouw je een relatie met ze op, zodat ze uiteindelijk als lead bij je sales-afdeling terechtkomen.

2. Grotere klanttrouw en conversie

Goede content verbetert de klantrelatie in iedere fase van de customer journey. Neem met content onzekerheden weg bij mensen die op het punt staan klant te worden, of zorg dat klanten langer klant blijven door ze af en toe mooie, leerzame content te sturen.

3. Thought leadership

Je bent inhoudelijk sterk, dus wil je ook zo gezien worden door de rest van de wereld. Als er iets groots gebeurt in jouw vakgebied en de pers zoekt een expert, bellen ze jou dan? Worden jouw artikelen besproken op social media? Reageert de concurrentie als jij met een nieuw idee of product komt? Ja? Dan ben je thought leader, kennisleider in je vakgebied. Dat lukt alleen met contentmarketing.

4. Meer merkbekendheid

Je weet dat sociale media heel goed zijn om je merk onder de aandacht te brengen. Maar advertentieteksten en salesverhalen werken daar niet. Je moet precies weten wie en waar je doelgroep is en wat die mensen boeit. Het concept van contentmarketing is dat je de content maakt die jouw doelgroep aanspreekt, zodat ze hem vrijwillig bekijken en delen. Zo wordt je merk positief bekend bij precies de juiste mensen.Wat zijn jouw doelen? Zodra je dat helder hebt, kun je een contentmarketing-strategie gaan opstellen.

Behaal je doelen: contentmarketing in uitvoering

De uitvoering van je contentmarketing-strategie bepaalt of je je contentmarketing-doelen haalt. Wij hebben veel ervaring met de uitvoering van contentmarketing binnen allerlei verschillende organisaties. We helpen je dus om te zorgen dat je contentmachine blijft draaien. Contentmarketing is meer dan content maken en publiceren. Daarom zetten we marketing automation in. Met deze technologie bouwen we achter de schermen van je website en social media een marketingmachine die jouw sitebezoekers volgt en indeelt in categorieën voor meer leads en betere conversie.

Contentmarketing uitbesteden

Reputations verzorgt volledige of gedeeltelijke outsourcing van contentcreatie, socialmediamanagement en marketingcampagnes. Met professionals die jouw organisatie en producten net zo goed kennen als je eigen mensen. En met de zekerheid van continuïteit en kwaliteit. Ook bieden we interim professionals voor tijdelijke opdrachten. Neem gerust contact met ons op om te zien welke doelen contentmarketing voor jou kan bereiken.

Over Reputations

Bij Reputations zijn we ervan overtuigd dat inspiratie de basis is voor het bereiken van je doelen. Vanuit inspiratie en creativiteit geven we vorm aan de contentmarketing voor jouw organisatie en jouw merk. We ontwikkelen en implementeren communicatiestrategieën en onderscheidende concepten voor contentmarketing. Daarvoor werken we met een team van specialisten dat een unieke combinatie biedt van communicatiestrategie, journalistiek, online en inbound marketing en verbeeldingskracht. Ons hechte team voelt zich zeer betrokken bij het wel en wee van onze opdrachtgevers. We zijn dan ook heel trots op de vele loyale klanten die onze mensen al jarenlang beschouwen als eigen collega's.

 

Deel dit artikel:

peacocks eye logo

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hoe kunnen we je helpen?
Stel hier je vraag en ontvang spoedig een antwoord.

Reputations werkt voor ambitieuze bedrijven en instellingen.

Zowel business to consumer als business to business. We hebben specifieke expertise op het gebied van arbeidsmarkt, financiële dienstverlening, industrie en techniek, zakelijke dienstverlening en zorg en welzijn. Bekijk onze cases »

ref abn amro verzekeningenref adgref ahrmaref aragref blue sky groupref boer en croonref cardanoref centraal beheerref czref douwe egbertsref epcref fbtoref friesland campinaref interpolisref jb systemsref kvkref laurensref liandonref oxxioref politie academieref rabobankref roc rivorref schiphol real estateref skjref snbref start peopleref teslinref tsnref univeref usg profsref vodw

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reputations kan je helpen bij:

x
Digitale nieuwsbrief

Meld je aan voor onze nieuwsbrief, Peacock’s Eye, en blijf op de hoogte van onze ontwikkelingen.