Thought leadership als positionering

Doorbreek conventies vanuit een vernieuwend perspectief

Thought leaders doorbreken conventionele gedachtepatronen. Ze laten zich niet alleen inspireren door een purpose, maar presenteren een vernieuwend perspectief dat stakeholders prikkelt, inspireert en aanzet tot gedragsverandering. Zo creëren zij waarde op het snijvlak van markt en maatschappij. Een positionering die leidt tot een sterke reputatie en loyale klanten en medewerkers.

Een positionering als thought leader kun je niet claimen, maar moet je verdienen

Natuurlijk zijn expertise en innovatiekracht essentiële randvoorwaarden om je te kunnen positioneren als een thought leader. Maar het zijn ook hygiënefactoren. Grote kans dat je concurrenten zich ook laten voorstaan op hún kennis. Als je echt je onderscheidend vermogen wil laten zien, moet je in staat én bereid zijn om gestaalde kaders te doorbreken. Succesvolle thought leaders, zoals IBM, DSM, Tesla, Apple, Dove, Tony Chocolonely, Buurtzorg en Fairphone, doen dat vanuit een vernieuwend perspectief. Of je nu een A-brand bent of een potentiële leider in een niche, het principe blijft hetzelfde. Je wordt thought leader als je vanuit een ‘novel point of view’ de voor klanten belangrijke thema’s in jouw sector en de samenleving weet te vertalen naar concrete ideeën en oplossingen.

Strategie ontwikkelen met het Thought Leadership Framework

Thought leadership is geen marketingactiviteit, maar een strategische keuze. Het is een positioneringsstrategie die moet kloppen met de strategie, identiteit en expertise van een organisatie. Bij Reputations werken we met het Thought Leadership Framework om gezamenlijk een Thought Leadership-strategie te ontwikkelen. Framing van onderscheidende thema’s is hierbij essentieel. Dit geeft houvast om te komen tot een plan van aanpak dat past bij de organisatie, met een novel point of view dat intern werkt als drijfveer en extern als inspiratiebron.

Opbouwen van Thought Leadership met contentmarketing

Contentmarketing is bij uitstek geschikt om een thought leadership-positionering op te bouwen. Belangrijk daarbij is om het novel point of view te vertalen naar concrete thema’s en te werken vanuit een duidelijk omschreven redactieformule. Die werk je uit in met elkaar samenhangende content in verschillende formats en genres. Een journalistieke aanpak is daarbij essentieel. Thought leaders onderscheiden zich door het bieden van vernieuwende, maar evenwichtige en fact-based content. De content is niet bedoeld om ‘plat’ te verkopen, maar om mensen te prikkelen, te verleiden tot debat en interactie. Dat engagement leidt tot duurzame relaties en daarmee ook tot commercieel succes. De ervaring leert dat organisatie en executiekracht bottlenecks zijn in dit proces.

Hulp nodig met het ontwikkelen van een strategie voor thought leadership?

Wij bieden op maat gemaakte presentaties, workhops en trainingen om je goed op weg te helpen. We helpen je het begrip van thought leadership binnen jouw organisatie te verbreden. Met een in de praktijk beproefde aanpak om een effectieve strategie te ontwikkelen en er concreet mee aan de slag te gaan. Een eerste workshop op maat kan al vanaf € 2.500,- excl. BTW.

Meer weten?
Boek een kennismaking met Jos Frijters.

Hulp nodig bij opzet en uitvoering van content­marketing?

Wij zijn specialisten in contentmarketing voor kennisintensieve organisaties. We kunnen je helpen bij het ontwikkelen van een contentstrategie, het inrichten van de organisatie en je ondersteunen bij de executie met een dedicated team. Meestal starten we met een workshop op maat om je op weg te helpen. Dat kan al vanaf € 2.500,- excl. BTW.

Meer weten?
Boek een kennismaking met Jos Frijters.

case cardano full

Full-service strategie & content

 

Van strategie naar plan

We helpen je bij het bepalen van jouw identiteit en purpose en vertalen die naar een doordacht integraal communicatieplan.  

Van content naar conversie

We maken onderscheidende content en brengen die met creatieve en effectieve campagnes onder de aandacht van jouw publiek.

Kosteneffectieve oplossingen

Met onze standby-formules beschik je altijd over je eigen dedicated team van specialisten, tegen vaste tarieven.

Wij maken content & campagnes

Wij helpen bedrijven en instellingen bij het realiseren van hun strategische doelstellingen. Dat kunnen commerciële doelen zijn, maar we ontwikkelen ook graag transparante en begrijpelijke content voor instellingen met een publieke taak. We hebben specifieke expertise op het gebied van arbeidsmarkt, financiële dienstverlening, industrie en techniek, zakelijke dienstverlening en zorg en welzijn. Wij denken én doen onder meer voor:

Hoe kunnen wij je helpen?

© 2019 Reputations Content & Campagnes BV