Reputations is specialist in storytelling-communicatie voor kennisintensieve bedrijven. Met de inzet van storytelling in je communicatie kun je niet alleen je kennis gebruiken voor het opbouwen van waardevolle klantrelaties, maar je (potentiële) klanten ook meenemen in het verhaal van je bedrijf.

Bij communicatie met storytelling (of 'corporate storytelling') worden alle uitingen van je bedrijf ingebed in een 'verhaal', een verbindend concept dat weergeeft waar je merk voor staat. Het werken met verhalen spreekt niet alleen de ratio van je doelgroep aan, maar ook de emotie. En emotie is wat mensen aanzet om in actie te komen.

Storytelling-communicatie: waarom het werkt

Het vertellen van verhalen is de manier waarop mensen van nature met elkaar communiceren. Door storytelling kan een bedrijf langere tijd de aandacht van een zorgvuldig geselecteerde doelgroep vasthouden. Mensen onthouden nou eenmaal makkelijker de ruwe lijn van een verhaal dan allerlei technische details van een product. Daardoor werkt storytelling beter dan klanten bestoken met advertenties en sales-brochures. Het vereist wel dat je eerst goed nadenkt over wat het verhaal van je bedrijf eigenlijk is. Wie willen we bereiken? En wat kunnen we betekenen voor die mensen? Welke emotie past bij ons product en welke vragen leven er in de markt? Reputations kan je helpen dat op een rijtje te krijgen.

Uitvoering van storytelling-communicatie

Als je je verhaal op orde hebt, moet het nog worden omgezet in concrete storytelling-communicatie. Wij hebben veel ervaring met de uitvoering van storytelling en contentmarketing binnen allerlei verschillende organisaties. We helpen je dus om te zorgen dat jouw verhaal op een creatieve manier verteld wordt. We zorgen, bijvoorbeeld door de inzet van sociale media en e-mailmarketing, dat zoveel mogelijk mensen in jouw doelgroep je verhaal te horen en te zien krijgen.

Storytelling en communicatie uitbesteden

Reputations verzorgt volledige of gedeeltelijke outsourcing van communicatie, storytelling, contentcreatie, socialmediamanagement en marketingcampagnes. Met professionals die jouw organisatie en producten net zo goed kennen als je eigen mensen. En met de zekerheid van continuïteit en kwaliteit. Ook bieden we interim professionals voor tijdelijke opdrachten. Neem gerust contact met ons op voor alle mogelijkheden voor jouw organisatie.

Over Reputations

Bij Reputations zijn we ervan overtuigd dat een goed, journalistiek verhaal de basis is voor goede contentmarketing en vruchtbare klantrelaties. Vanuit inspiratie en creativiteit geven we vorm aan (bedrijfs)journalistiek en storytelling voor jouw merk en jouw organisatie. Daarvoor werken we met een team van specialisten dat een unieke combinatie biedt van communicatiestrategie, journalistiek, online en inbound marketing en verbeeldingskracht. We zijn dan ook heel trots op de vele loyale klanten die onze mensen al jarenlang beschouwen als eigen collega's.

Deel dit artikel:

peacocks eye logo

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Hoe kunnen we je helpen?
Stel hier je vraag en ontvang spoedig een antwoord.

Reputations werkt voor ambitieuze bedrijven en instellingen.

Zowel business to consumer als business to business. We hebben specifieke expertise op het gebied van arbeidsmarkt, financiële dienstverlening, industrie en techniek, zakelijke dienstverlening en zorg en welzijn. Bekijk onze cases »

ref abn amro verzekeningenref adgref ahrmaref aragref blue sky groupref boer en croonref cardanoref centraal beheerref czref douwe egbertsref epcref fbtoref friesland campinaref interpolisref jb systemsref kvkref laurensref liandonref oxxioref politie academieref rabobankref roc rivorref schiphol real estateref skjref snbref start peopleref teslinref tsnref univeref usg profsref vodw

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Reputations kan je helpen bij: