Reputations is specialist in journalistieke storytelling voor bedrijven die veel inhoudelijke kennis in huis hebben. Met de inzet van storytelling-journalistiek in je communicatie kun je niet alleen je kennis gebruiken voor het opbouwen van klantrelaties, maar je doelgroep ook meenemen in het verhaal van je bedrijf.

Storytelling is in de journalistiek een belangrijke vaardigheid. Om mensen te raken kun je niet volstaan met het melden van rationele, objectieve feiten. Een journalist weet dat je ook het gevoel van mensen moet aanspreken. Dat is wat we doen als we storytelling-journalistiek inzetten bij contentmarketing. We vatten alle communicatie van je bedrijf in een 'verhaal', een verbindend concept dat weergeeft waar je merk voor staat. Het werken met verhalen spreekt niet alleen de ratio van je doelgroep aan, maar ook de emotie. En emotie is wat mensen aanzet om in actie te komen.

Storytelling en journalistiek in contentmarketing

Het vertellen van verhalen is de manier waarop mensen van nature met elkaar communiceren. Journalisten weten dat en werken ook op die manier. Zo weten ze iedere dag weer mensen te boeien met de verhalen die ze maken, in tekst, audio en video. Door journalistieke storytelling kan ook een bedrijf langere tijd de aandacht van een zorgvuldig geselecteerde doelgroep vasthouden. Mensen reageren nou eenmaal beter op een goed verteld, journalistiek verhaal dan op reclameteksten vol technische productdetails. Het vraagt wel dat je eerst goed nadenkt over wat het verhaal van je bedrijf eigenlijk is. Wie willen we bereiken? En wat kunnen we betekenen voor die mensen? Welke emotie past bij ons product en welke vragen leven er in de markt? Reputations kan je helpen dat uit te werken in een contentstrategie.

Uitvoering van storytelling-journalistiek bij contentmarketing

Wij hebben veel ervaring met de uitvoering van journalistieke storytelling en contentmarketing binnen allerlei verschillende bedrijven. We helpen je dus om te zorgen dat jouw verhaal op een creatieve manier verteld wordt. We zorgen ook, bijvoorbeeld door de inzet van sociale media en e-mailmarketing, dat zoveel mogelijk mensen in jouw doelgroep je verhaal te horen en te zien krijgen.

Storytelling en communicatie uitbesteden

Reputations verzorgt volledige of gedeeltelijke outsourcing van communicatie, storytelling, bedrijfsjournalistiek, contentcreatie, socialmediamanagement en marketingcampagnes. Met professionals die jouw organisatie en producten net zo goed kennen als je eigen mensen. En met de zekerheid van continuïteit en kwaliteit. Ook bieden we interim professionals voor tijdelijke opdrachten. Weten wat de mogelijkheden voor jouw organisatie zijn? Neem contact met ons op.

Wij maken content & campagnes onder meer voor:

Wil je weten of Reputations ook jou kan helpen?

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek waarin we de mogelijkheden voor je op een rijtje zetten.

© 2019 Reputations Content & Campagnes BV